Çevreci beşeri bilimler alanına öncelik ve önem veren gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye’de ve dünyada dikkat çeken Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi bu kez de “Yedinci Kıta” temalı 16. İstanbul Bienali’ne katkı sağlıyor
Kuruluşundan bu yana Merkez çalışmalarına katkı ve destek sağlayan ve Merkezin ilk sayısını çıkarmaya hazırlandığı Ecocene: CappadociaJournal of EnvironmentalHumanities adlı uluslararası hakemli akademik süreli yayının yardımcı editörlerinden birisi olan Fransız filozof PatrickDegeorges, 16. İstanbul Bienali organizasyonu ve Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi iş birliği ile bienalin kamusal programı kapsamında 9 Kasım 2019 Cumartesi günü 13:00’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fındıklı Kampüsü, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek “Yedinci Kıtayı Keşfetmek – II” başlıklı panelde yer alacak.
Bienal resmi web sitesinde belirtildiği üzere, Eylül 2017’den beri Lyon, Ecole Normale Supérieure’ünAntroposen müfredatının direktörlüğünü yürüten Degeorges, aynı zamanda ComplexSystemsInstitute (IXXI), MichelSerresInstitute ve INRIA (Datasphere Team) üyesi. Antroposen’debiyokozmopolitika kavramı çerçevesinde, Degeorges oturumun diğer bir davetlisi JohannesBüttner ile gerçekleştireceği sohbette “beşeri bilimlerin ve sanatın Antroposen’inekotopik potansiyelini serbest bırakacak ‘jeo-öykü anlatılar’la nasıl meşgul olduğunu” ele alacak.
(Haber: Fatma Aydemir)
İlgili Galeriler