Ünlü İş İnsanı Mustafa Eraslan ve Ailesi ile Ekrem Şahin arasındaki 'Senet' Davasında Karar!

EGS Beton’u devraldıktan sonra firma sahibi Ekrem Şahin’i 10 senet ile dolandırdıkları ve evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla iş insanı Mustafa Eraslan ile oğulları Erol ve Abdurrahman, torunu Anılhan ve kardeşi Göksel Eraslan ile çalışanlarının da aralarında olduğu 8 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Ünlü İş İnsanı Mustafa Eraslan ve Ailesi ile Ekrem Şahin arasındaki 'Senet' Davasında Karar!
10 Ekim 2022 Pazartesi 16:18

Mahkeme, İş insanı Mustafa Eraslan’ın da arasında olduğu 5 sanığın beraatine karar verirken, oğlu Abdurrahman Eraslan’ı 2 farklı suçtan 17 yıl 5 ay hapse mahkum etti. Heyet, diğer 2 sanığa da 11 yıl 3 ay ile 17 yıl 5 ay arasında değişen hapis cezası verdi.

Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuksuz sanıklar katılmazken, avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. İş insanı Mustafa Eraslan’ı, Kayseri’nin önde gelen ceza avukatlarından Hacı Ağca savundu. Duruşmada, müşteki Ekrem Şahin ile avukatı Bekir Kumaş ve Osman Fidan da hazır bulundu.

Ekrem Şahin, mağdur olduğunu söyleyerek, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti.Duruşma savcısı davaya ilişkin görüşünün değişmediğini söyleyerek, mütalaasını tekrarladı. Savcı, sanıklardan Abdurrahman Eraslan, H.B. Ve A.T.’nin arasında olduğu 3 sanığa ‘dolandırıcılık’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından ceza isterken, aralarında ünlü iş insanı Mustafa Eraslan’ın da olduğu diğer sanıkların tüm suçlardan beraatlerine karar verilmesini istedi.Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu iş insanı Abdurrahman Eraslan ile tutuksuz sanıklardan H.B.’yi, ‘dolandırıcılık’ suçundan 12’şer yıl, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan ise, 5’er yıl 4’er ay olmak üzere toplam 17’şer yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, tutuksuz sanıklardan A.T.’yi ise, ‘dolandırıcılık’ suçundan 7’yıl 6’ay, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 3 yıl 9 ay olmak üzere 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, ceza alan sanıklara yurt dışına çıkış yasağı şartı da koyarken, aralarında ünlü iş insanı Mustafa Eraslan’ın da olduğu 5 sanığın ise, beraatlerine hükmetti.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.