ÖZEL- Ünlü iş insanı Hüseyin Dede Göç’e Hopa’da gözaltı

ÖZEL- Ünlü iş insanı Hüseyin Dede Göç’e Hopa’da gözaltı
09 Mart 2023 Perşembe 09:59

Kayseri'nin ünlü iş insanlarından olan Hüseyin Dede Göç, Artvin'in Hopa ilçesinde gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen Göç'ün kaçma şüphesi gerekçesiyle tutuklandığı ve  Kayseri'de bugün 15.00'da görülecek duruşmada hazır edileceği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Polis ekiplerinin, 2 Ekim 2014’te başlattığı şafak operasyonunun ardından Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 205 sayfalık iddianame, 5 cinayet ve 9 ayrı suçun olduğu, aralarında iş insanlarının da bulunduğu 27 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, tutuklu sanık E.A.’yı, müebbet hapis, E.U.’yu da 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ünlü iş insanı H.Ç.’nin ve M.U.’nun da aralarında olduğu diğer sanıklar ise beraat etti. Ünlü iş insanı Hüseyin Dede Göç’ün dosyası ise ayrılmıştı.

GÜVENCE BEDELİ VERİLMİŞTİ

KAYSERİ’nin ‘en ağır’ davası olarak bilinen, iş insanı Hüseyin Dede Göç’ün hakkında yakalama kararı bulunan davanın geçtiğimiz yıl görülen  oturumunda Türkiye’nin önde gelen ceza hukuku profesörlerinden Ersan Şen yaklaşık 1 saatlik savunma yaparak, mahkemeden daha önce talep ettiği ‘güvence’ talebini yeniledi.Mahkeme heyeti, sanık Hüseyin Dede Göç’ün avukatı Ersan Şen’in talebini yerinde bularak, ‘Güvence belgesi’ verilmesine, bununla birlikte de hakkında ki yakalama kararının kaldırılmasına karar vermişti.

SAVCI CEZA VE TUTUKLAMA TALEP ETMİŞTİ

Davanın bugün karar verilmesi beklenen duruşmasında bir önceki celse de duruşma savcısı Hüseyin Dede Göç'ün cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etmişti.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.