Hakan Han Özcan'dan Başkan Yavaş'a çağrı; ''Zamdan yana değil halktan, esnaftan yana olun! ''

Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ulaşım ücretlerine yapılan yüksek fiyat artışından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a seslendi.

Hakan Han Özcan'dan Başkan Yavaş'a çağrı; ''Zamdan yana değil halktan, esnaftan yana olun! ''
28 Mart 2022 Pazartesi 10:37

Ankara Büyükşehir Belediye'si tarafından 15 Mart 2022 tarihinde yapılan ulaşım zammına bir tepkide Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Öczan'dan geldi. 

Özcan yazılı olarak yaptığı açıklamada Başkan Yavaş'a iş birliği içerisinde olmaları gerektiğini söyledi. Açıklamasında Özcan; '' Kıymetli Hemşehrilerim, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Özel Halk Otobüslerine verilen gelir desteğinin tüm Türkiye’de %50 arttırılarak aylık 1.995 TL’ye çıkarılmasını sağladık. Esnafımızın üzerindeki yükün azaltılması ve dünyadaki akaryakıt fiyat artışlarından minimum oranda etkilenmesi için ne gerekiyorsa yapmaya, gerekli desteği sağlamaya her zaman hazırız. 20 yıldır görüldüğü üzere hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması hükümetimizin daimi önceliğidir.  Aynı şekilde Ankara Büyükşehir Belediyesine de çağrı yapıyoruz. Sn. Mansur Yavaş’ı Meclisi olağanüstü toplamaya davet ediyoruz, ulaşım esnafına yolcu başına 2 TL fazla destek verilmesini talep ediyoruz. Gelin ulaşım meselesini zamla değil, ortak akılla, iş birliği ile çözelim. Zammı geri çekin, ulaşım esnafını sübvanse edelim. Zamdan yana değil esnaftan, halktan yana olun! '' ifadelerinde bulundu.                  


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.