Gürültü kavgası davasında tahliye!

Gürültü kavgası davasında tahliye!
23 Şubat 2023 Perşembe 17:21

KAYSERİ'de, 'gürültü' nedeniyle bıçakla kavga eden komşular R.Y., kızı ve oğlu ile  A.S.'nin yargılanmalarına başlandı. Mahkeme tutuklu sanık Refik Y.'nin yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine hükmetti.

Olay, geçen yıl 17 Kasım'da saat 18.00 sıralarında Melikgazi ilçesi Gültepe Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, bir süredir gürültü nedeniyle tartışan komşular R.Y. ve A.S., arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü.Bu sırada sesleri duyan R:Y.'nin kızı G.Y. ile oğlu O.Y. de kavgaya karıştı. Kavgada Arif S. vücudunun çeşitli yerlerinden, R.Y. ise elinden yaralandı. Çevredelilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları çeşitli hastanelere kaldırdı.O.Y., babası R.Y. ve kız kardeşi G.Y. polis ekiplerince gözaltına alınırken, şüphelilerden R.Y., tutuklanarak cezaevine konulurken, oğlu ve kızı ise salıverildi. Şüpheli baba ve çocukları hakkında, 'adam öldürmeye teşebbüs etme' suçundan müebbet hapis cezası istendi. Hastanedeki tedavisinin ardından ifadesi alınan A.S. hakkında ise 'yaralama' suçundan dava açıldı.

DAVA BAŞLADI

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında müşteki tutuklu sanık Refik Y., tutuksuz yargılanan oğlu O.Y. kızı G.Y. ile müşteki tutuksuz sanık A.S. hazır bulundu. O.Y., suçsuz olduğunu öne sürerek, "A.'nın  boğazını sıktım. Çünkü, elinde bıçak vardı. Bıçağı bırakması için yaptım. Bıçağı bırakınca da başka bir şey yapmadan bıraktım. Babama 'vur baba' demedim" dedi. 

Tutuklu sanık R.Y. ise, "Tamamen yalan konuşuyorlar. Tahliyemi istiyorum" dedi. Müşteki sanık A.S. ise, sanıkların tamamından şikayetçi olduğunu söylerek cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti verdiği ara karar ile A.S.'nin kati raporunun aldıırlmasına ve bazı eksikliklerini giderilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Heyet, tutuklu sanık R.Y.'nin ise cezaevinde kaldığı süre ve suç vasfında değişiklik olabileceği gerekçeleriyle adli kontrol ile tahliyesine hükmetti.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.