Çalıştığı restoran sahibini öldürmüştü! Söyledikleri kan dondurdu!

KAYSERİ'de çalıştığı restoranın sahibi M.K.'yi öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan T.B. ilk duruşmada pişman olduğunu belirterek, "Ben uyuduktan sonra beni öldürecek zannettim ve tüfeği doğrultup ateş ettim. Çünkü, uyuduğunu zannetmiyordum, uyanık gibiydi. Panikle korkup, dışarı çıktım. Ardından da yaşıyor mu? diye bakmak için yanına geldim" dedi.

Çalıştığı restoran sahibini öldürmüştü! Söyledikleri kan dondurdu!
24 Şubat 2023 Cuma 17:05

Olay, geçen yıl19 Eylül saat 19.00 sıralarında Melikgazi ilçesi Sarımsaklı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir süre önce restoranda çalışmaya başlayan T.B. ile işletme sahibi M.K arasında tartışma çıktı. Ardından da şüpheli B. işletme sahibi K. uyuduğu sırada restoranda bulunan pompalı tüfek ile K.'yi vurarak, öldürdü. Cinayet sonrası kaçan katil zanlısı B. ise, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yakalandı ve Kayseri'ye getirildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen T.B. tutuklanarak cezaevine konuldu. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda, T.B. hakkında, 'ruh ve beden bakımından kendisini savunamayacak kişiyi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DAVA BAŞLADI

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına sanık Berktaş cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katılırken, ölen K.'nin şikayetçi yakınları ise duruşma salonunda hazır bulundu. Pişman olduğunu söyleyen T.B., "Kanepede sırtı bana dönüktü. Televizyonda açıktı. 'Hala uyumadın mı? Televizyonu kapat da ya' dedi. Ben uyuduktan sonra beni öldürecek zannettim ve tüfeği doğrultup ateş ettim. Çünkü, uyuduğunu zannetmiyordum, uyanık gibiydi. Panikle korkup, dışarı çıktım. Ardından da yaşıyor mu? diye bakmak için yanına geldim. Nasıl olsa yakalanacağım düşüncesi ile son kez ailemi görmek için Afşin'e gittim. Yolda da kaza yaptım. Çok pişmanım" ifadelerini kullandı.

M.K.'nin ailesi ise şikayetçi olduklarını belirterek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. 4 tanığın dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti verdiği ara karar ile sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, ayrıca sanık Berktaş'ın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine de hükmetti.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.